Unieke vogels op Texel

Vogelspotten

Unieke vogels op Texel

Texel heeft een goede reputatie als vogeleiland. De gunstige ligging van het eiland speelt daarin een belangrijke rol. Veel trekvogels vliegen liever niet over zee en blijven zolang mogelijk de kustlijn volgen. Texel ligt aan de rand van de Europese noordwestkust en veel soort maken hier een tussenstop. Duinpark De Robbenjager heeft een eigen vogelspotplaats, die een perfect uitzicht biedt op de duinmeertjes achter de camping. Dit gebied is een van de meest populaire spotplekken op Texel van veel vogelaars.

Landelijk groeit de populariteit voor 'vogelen'. In Nederland kijken vele mensen regelmatig naar vogels. Soms in hun eigen achtertuin, maar meestal in de vrije natuur. Onze camping ontvangt jaarlijks een groot aantal vogelliefhebbers. Zij maken graag gebruik van onze spotplek en die in de omgeving voor hun waarnemingen.

Beschermde soorten van de Rode Lijst van Vogelbescherming Nederland, zoals de boerenzwaluw, tapuit en kneu, worden met enige regelmaat waargenomen nabij ons duinpark. Vogelwerkgroep Texel houdt al die waarnemingen bij.

Tip: neem een verrekijker mee! Vogelinformatiecentrum op Texel in De Cocksdorp verkoopt en verhuurt verrekijkers en organiseert tevens vogelkijkexcursies.

+31 (0)222 316 258
Mijn Robbenjager