Parkeren op Texel

Komt u met de auto of camper naar Texel? Koop dan een E-vignet om overal gemakkelijk op het eiland te parkeren.

Vervoer-Parkeren.jpg

Betaald parkeren op Texel

Betaald parkeren is ingevoerd voor alle dorpen en strandslagen op Texel, zoals in het centrum van badplaats De Koog, Den Burg en in de haven van Oudeschild. Indien er geen gebruik wordt gemaakt van het Texelvignet dan geldt dat er per uur een tarief in rekening wordt gebracht van € 2,50 euro op maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 uur en 18.00 uur. Let op: muntgeld is niet mogelijk!

Het kan zijn dat er sprake is van een maximale parkeerduur van 2 uur. In dat geval dient er van een blauwe parkeerschijf gebruik gemaakt te worden. Deze dient voor de voorruit te worden geplaatst en de aankomststijd dient vermeld te worden. Het handige van het Texelvignet is dat er niet steeds geld in de parkeermeter geworpen hoeft te worden, want er is bij aanschaf al voor de parkeerkaart betaald.

Kaart Texelvignet.png

Texelvignet

Er kan met het Texelvignet onbeperkt geparkeerd worden in Haven Oudeschild en in de paarse gebieden van Stappenland De Koog. Voor de rode gebieden in delen van De Koog geldt een maximale parkeertijd van 2 uur. Dat is ook van toepassing op het centrum in Den Burg. Hiervoor dient de blauwe parkeerschijf gebruikt te worden.

Indien er sprake is van een Europese Gehandicaptenkaart, dan is er geen Texelvignet nodig. De parkeerschijf dient wel gebruikt te worden op parkeerplekken met een maximale parkeerduur van 2 uur en op de parkeervakken voor gehandicapten als er sprake is van een maximale duur van 3 uur parkeren. Het Texelvignet is een kalenderjaar geldig met één maand overloop vanaf 1 december.

Texel e-vignet online kopen