Met de camper naar Texel

Kamperen Texel

Wil u comfortabel kamperen op Texel? Op Camping De Robbenjager geniet u van een zorgeloze vakantie. Het is er heerlijk rustig en de sfeer is relaxed. Het kampeerterrein is drie hectare groot, maar de camping is knus ingericht met ruime, beschutte velden, die iedere kampeerder voldoende privacy bieden. Op het achterste deel van de camping zijn verschillende vogelspotplaatsen. Vanaf De Robbenjager starten avontuurlijke wandelroutes door het duingebied. De centrale voorzieningen zijn goed bereikbaar en het nieuwe, luxe toilet- en douchegebouw is verwarmd en rolstoelvriendelijk. Uw auto kunt u bij uw tent, caravan of kamper parkeren. Op de camping kunt u gratis gebruikmaken van ons WIFI-netwerk.

Onze camping is door Zoover en Booking beoordeeld met een ruime 9.

tent-vw-busje-robbenjager-texel.jpg

Kampeerplaats 60 - 80 m² met 16 Amp

Alle plekken beschikken over elektra (16 Ampère). Afhankelijk van uw voorkeur kunt u kiezen voor een plek in de zon of juist in de schaduw. Boomsingels zorgen voor veel beschutting en geven u privacy. ... Lees verder
kamperen_klein.jpg

Kampeerplaats 80 - 100 m² met 16 Amp

Ruim opgezette plaatsen welke beschikken over elektra (16 Ampère). Afhankelijk van uw voorkeur kunt u kiezen voor een plek in de zon of juist in de schaduw. Boomsingels zorgen voor veel beschutting en geven u p ... Lees verder
kamperen-robbenjager-05.jpg

Kampeerplaats 100 - 120 m² met 16 Amp

Alle plekken beschikken over elektra (16 Ampère). Afhankelijk van uw voorkeur kunt u kiezen voor een plek in de zon of juist in de schaduw. Boomsingels zorgen voor veel beschutting en geven u privacy. ... Lees verder
Multivan 19.jpg

Kampeerplaats Multivan

Prachtige plaatsen voor kleine VW-busjes en Multivans, met een maximale lengte van 6 meter. Dit geselecteerde veld is speciaal geschikt voor het gewicht van de Multivans. Alle plekken beschikken over elektra, w ... Lees verder
kamperen-robbenjager-06.jpg

Tentplaats 60 - 80 m² met 16 Amp

Speciaal veld voor tenten. Mooie plekken van ca 60-80m2. Alle plekken beschikken over elektra (16 Ampere). Afhankelijk van uw voorkeur kunt u kiezen voor een plek in de zon of juist in de schaduw. Boomsingels z ... Lees verder

Relaxed kamperen

Kamperen op het prachtige eiland Texel kan op een relaxte manier bij Duinpark De Robbenjager, waar u met uw caravan, tent of camper welkom bent. Op het terrein van drie hectare zijn beschutte velden beschikbaar met ruime kampeerplaatsen die volop privacy bieden. U ervaart tijdens uw kampeervakantie op onze camping een rustige sfeer in een knusse omgeving.

Prachtige locatie op het eiland Texel

Camping De Robbenjager is op een fantastische locatie op Texel gelegen nabij De Cocksdorp en pal naast het uitgestrekte duingebied. Het strand en de zee zijn gemakkelijk te bereiken en ons vakantiepark is een beginpunt voor vele wandel- en fietsroutes in de omgeving. Als u ervoor kiest om bij ons te kamperen dan brengt u uw vakantie door in het meest ongerepte deel van het prachtige Waddeneiland. De vuurtoren van Texel ziet u direct liggen vanuit ons kampeerterrein en is eenvoudig te bereiken va de verharde weg, de duinen of via het strand. De vuurtoren kunt u beklimmen. Om naar de top te komen moet u een lange wenteltrap beklimmen. Voor prijzen en openingstijden neem even ter plaatse contact op met onze receptie.

Comfortabele kampeerplaatsen

Voor het kamperen op Texel bieden wij u de keuze uit verschillende staanplaatsen die allemaal over elektra beschikken. Als u in een tent vakantie komt vieren op onze camping, dan kunt u met uw tent op het speciaal ingerichte tentenveld plaatsnemen die een ruim oppervlak hebben van 80 vierkanter meter. Tenten kunnen geplaatst worden op een zonnige of meer schaduwrijke locatie en de boomsingels zorgen voor een natuurlijke afscheiding. De auto mag tijdens het kamperen gewoon bij uw kampeerplaats worden neergezet.

Veel ruimte voor caravan of camper

Als u met de caravan of met de camper komt kamperen op Duinpark & Camping De Robbenjager, heeft u de keuze uit verschillende kampeerplekken. Het minimale oppervlak bedraagt 80 vierkanter meter, maar u kunt ook de keuze maken voor een kampeerplaats met een oppervlakte van 100 of 120 vierkanter meter. Ook voor deze plekken geldt dat er zowel zonnige als meer schaduwrijke opties beschikbaar zijn. De ruimste plekken hebben een afmeting van 10 bij 12 meter.

Moderne faciliteiten

Op onze camping kamperen betekent genieten van een onbezorgde vakantie. Er zijn vele faciliteiten aanwezig en de centrale voorzieningen zijn vanaf iedere kampeerplaats gemakkelijk te bereiken. Onze luxe toilet- en douchegebouw is rolstoelvriendelijk en verwarmd, zodat u ook bij lage temperaturen comfort ervaart. De receptie is net als het sanitairgebouw volledig vernieuwd en u kunt tijdens het kamperen op Texel gebruikmaken van een handig kaartsysteem. Daarmee is het onder meer mogelijk om de wasmachine en wasdroger te bedienen net als de slagboom en de douches. Wij willen u een duurzame omgeving bieden en om die reden is ons park onder meer verlicht op basis van LED-lampen. Daarnaast hebben wij de keuze gemaakt voor gescheiden afvalinzameling en is daarvoor een speciale afvalstraat beschikbaar.

Gratis wifi

Ook tijdens het kamperen op Texel wilt u wellicht eens toegang hebben tot internet en dat kan op Duinpark De Robbenjager. Wij bieden u namelijk de gelegenheid om gratis op internet te surfen via de draadloze verbinding. Als u de met de auto komt, dan kunt u deze bij uw eigen kampeerplaats parkeren. Dat is wel zo praktisch en handig.

Leuk voor kinderen

Voor kinderen is kamperen op Texel een dag vol avontuur. In alle vrijheid ontdekken ze de duinen, het strand en andere aspecten van de schitterende natuur. Er zijn skelters die voor de verhuur beschikbaar zijn en volop gespeeld worden in de speeltuin. Kamperen op Texel op Duinpark & Camping De Robbenjager is voor iedereen een feest!

Texel ontdekken met uw hond

Op veel plaatsen op het eiland mogen honden los lopen. Vaak is dat afhankelijk van het seizoen. In het broedseizoen zijn er strikte regels. Staatsbosbeheer heeft daarvoor informatie welke u vindt bij VVV Texel. Op Camping & Duinpark De Robbenjager zijn honden van harte welkom en is er een speciale hondendouche in de sanitaire ruimte van het kampeergedeelte. Daar kunt u uw hond schoon spoelen na een heerlijke strand wandeling of een duik in de zee.

Er op uit

Wilt u rustig kamperen en daarnaast iets ondernemen in de omgeving van Texel? Ook tijdens het kamperen zijn er weer talloze mogelijkheden. Het eiland bereist u het gemakkelijkst op de fiets. Deze zijn te huur op de camping. Er zijn diverse fietstochten uitgestippeld op het eiland. Wij geven u graag enkele leuke suggesties om te ondernemen op het eiland.

Vogels kijken

Tijdens uw kampeervakantie in 2017 kunt u aan de Oostkust, de waddenkant van Texel genieten van de langste en mooiste vogelboulevard van het wad. Over een afstand van zo’n 25 kilometer strekken natuurgebieden zich uit langs de dijk waar je vele bijzondere vogels aantreft. Het wad is een rijke voedselbron voor dieren. Je vindt er lepelaars, sterns, kluten, steltlopers, visdiefjes en vele andere vogels. Je hebt er haast geen verrekijker bij nodig om in het broedseizoen kuikens te zien rondscharrelen op de schelpenstrandjes. Maak een heerlijke wandeling direct vanaf ons campingterrein of maak eens een vaartocht op de Waddenzee, want ook vanaf het water is het een prachtig schouwspel.

Dagtocht naar Vlieland

Vlakbij de camping ligt de opstapplaats van waddenveer De Vriendschap, een boot die in de zomermaanden dagtochten naar Vlieland maakt. U stapt op via de beroemde aanlegsteiger voor een dag genieten op zee en op de Vliehors, de grootste zandvlakte van Noordwest-Europa, ook wel de Sahara van het Noorden genoemd. Met de Vliehors Expres volgt een prachtige tocht door deze 12 kilometer lange wildernis naar het Posthuys. Eventueel kunt u daar nog verder reizen per gehuurde fiets of OV om het eiland te verkennen. Aan het einde van de middag reist u weer terug naar Texel. In het hoogseizoen zijn er dagelijks overtochten. Kaartverkoop is bij “De Noorman” bij de vertreksteiger, Volharding nr. 2a tegenover het KNRM-gebouw, nabij strandpaal 33 in De Cocksdorp.

De Cocksdorp

U brengt vanaf de camping gemakkelijk een bezoek aan het nabij gelegen De Cocksdorp. In de zomermaanden heerst er een heerlijk vakantiesfeertje. Er zijn verschillende leuke winkeltjes en restaurants in de Kikkertstraat. Loopt u naar de dijk aan de rand van Cocksdorp dan heeft u een prachtig uitzicht over de Waddenzee. Het dorp telt een aantal rijksmonumenten waaronder de vuurtoren 3 km ten noorden van De Cocksdorp, vlak naast onze camping en een aantal historische boerderijen, woonhuizen en een tweetal kerken in het dorp zelf.

In de zomer is er van alles te doen in De Cocksdorp. In de maanden juli en augustus is er op donderdag de wekelijkse ‘Durper markt’. De zomermarkten beginnen vanaf 12.00 uur en duren tot ca 19.00 uur. In het vakantieseizoen kunt u een ritje maken met de authentieke Texelse Paardentram. U krijgt uitleg van de koetsier over het dorp en de omgeving. Een leuke manier om Cocksdorp te verkennen. De Waddenkerk in Cocksdorp wordt in de zomer regelmatig opengesteld voor publiek.

Zeehonden bij Ecomare

Bij Ecomare ziet u zeehonden, bruinvissen, vogels en vissen van heel dichtbij. Ecomare vangt jonge zeehonden en verzwakte zeevogels op. U kunt er het opvangtraject volgen; van zeehonden en vogels in quarantaine tot de dieren die bijna kunnen worden uitgezet. Tijdens het voeren op verschillende momenten op de dag vertellen de verzorgers van alles over de sympathieke dieren. In de nieuwe Walviszaal kunt u het skelet van een Walvis, bultrug en een potvis van dichtbij bekijken, er zijn films en foto’s over het ontleden van deze zee reuzen. Kinderen kunnen er spelletjes doen en van alles leren op de evolutiewand.

Kinderwandeling vanuit Ecomare

Vanuit Ecomare kunt u een wandeling maken van 1 kilometer. Langs het pad staan allerlei speel elementen. Het beleefpad is een leuke en leerzame wandeling die voert over spannende hoge duinen met prachtig uitzicht over het duingebied, het bos en de zee. U komt met de kinderen langs de plaggenhut en wie weet spot u wel een zeehond of een bruinvis!

Vogelbush Eureka

Tropische vogels bekijken op Texel? Ook dat kan. In vogelbush Eureka vliegen vogels vrij rond en er zijn verschillende volières met allerlei tropische vogels zoals Toerako’s en honingzuigers. Ook is er ’s middags een roofvogelshow. In de vlindertuin wordt u omringd door meer dan 500 tropische vlinders die er vrij rond fladderen (vlindertuin: april-oktober). Schorrenweg 20 in Oosterend. Vanaf camping & duinpark De Robbenjager is het ca 35 min fietsen (12 km).

Restaurant De Robbenjager

U hoeft niet elke dag in de keuken te staan om eten te maken, want wij bieden u de gelegenheid om restaurant De Robbenjager te bezoeken dat gezellig is ingericht en een kindvriendelijk karakter heeft. U kunt bij mooi weer op het zonneterras plaatsnemen en genieten van het uitzicht over de duinen.

Genieten van lokale producten

Denk aan Texels bier, Texelse schapenkaas, Texels lam en zelfs Texelse Whisky. Er zijn vele bedrijven die gespecialiseerd zijn in het werken met lokale natuurlijke ingrediënten. Zij hebben zich aangesloten bij ‘Echt Texels Product’. Zoals Texelse bonbons van De texelse Chocolaerie in Den Burg of Texels schepijs van boer Christiaan bij IJsboerderij Labora in De Cocksdorp.

Gemakkelijk boeken

U kunt op onze website direct een boeking doorvoeren voor de gewenste kampeerplek voor zover deze nog beschikbaar is. Wij raden altijd aan dat als de data voor vertrek en aankomst bekend zijn om zo spoedig mogelijk online een reservering te maken. Dat biedt namelijk de zekerheid dat u kunt kamperen op Texel op een unieke locatie waar u heerlijk van de rust kunt genieten.

+31 (0)222 316 258
Mijn Robbenjager