Route en vervoer

Komt u met uw auto naar Texel? Op de TESO veerboten is plek voor ruim 300 voertuigen en 1750 passagiers. De veerboten varen dagelijks ieder uur van Den Helder naar Texel en terug.

Vervoer-Boottijden.jpg

Route vanaf de haven

Vanaf de veerboot rijdt u de Pontweg (N501) op. Bij de tweede rotonde van Den Burg slaat u rechtsaf, richting De Cocksdorp. Via de Akenbuurtweg en de Kogerweg komt u op de Nieuwlanderweg. Aan het einde van de Nieuwlanderweg, bij de rotonde, slaat u rechtsaf de Postweg op richting De Cocksdorp, Deze weg blijft u volgen voor ongeveer 11 km u komt net voor de De Cocksdorp waar de weg naar links buigt. U rijdt dan nu op de vuurtorenweg deze rijdt u door tot aan de dijk en slaat net voor de dijk linksaf richting de vuurtoren (stukje Stengweg). Na enkele honderden meters ligt Duinpark De Robbenjager aan de rechterkant van de weg. Voor Caravans is het handiger om de vuurtorenweg te blijven volgen. Aan het einde van de vuurtoren weg gaat u rechtsaf de stengweg op en draait direct daarna weer naar links de vuurtorenweg op.

Route op Google Maps

Vervoer-Parkeren.jpg

Betaald parkeren

Betaald parkeren is ingevoerd voor alle dorpen en strandslagen op Texel, zoals in het centrum van badplaats De Koog, Den Burg en in de haven van Oudeschild. Indien er geen gebruik wordt gemaakt van het Texelvignet dan geldt dat er per uur een tarief in rekening wordt gebracht van € 2,50 euro op maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 uur en 18.00 uur. Let op: muntgeld is niet mogelijk!

Het kan zijn dat er sprake is van een maximale parkeerduur van 2 uur. In dat geval dient er van een blauwe parkeerschijf gebruik gemaakt te worden. Deze dient voor de voorruit te worden geplaatst en de aankomststijd dient vermeld te worden. Het handige van het Texelvignet is dat er niet steeds geld in de parkeermeter geworpen hoeft te worden, want er is bij aanschaf al voor de parkeerkaart betaald.

Kaart Texelvignet.png

Texelvignet

Er kan met het Texelvignet onbeperkt geparkeerd worden in Haven Oudeschild en in de paarse gebieden van Stappenland De Koog. Voor de rode gebieden in delen van De Koog geldt een maximale parkeertijd van 2 uur. Dat is ook van toepassing op het centrum in Den Burg. Hiervoor dient de blauwe parkeerschijf gebruikt te worden.

Indien er sprake is van een Europese Gehandicaptenkaart, dan is er geen Texelvignet nodig. De parkeerschijf dient wel gebruikt te worden op parkeerplekken met een maximale parkeerduur van 2 uur en op de parkeervakken voor gehandicapten als er sprake is van een maximale duur van 3 uur parkeren. Het Texelvignet is een kalenderjaar geldig met één maand overloop vanaf 1 december.

Texel e-vignet online kopen

texelhopper.jpg

Busvervoer

Er is een vaste lijndienst over het eiland. Deze hoeft u niet te reserveren en gaat op vaste tijden. Vanaf Duinpark De Robbenjager kunt u met de Texelhopper naar de plaats die u aangeeft. Reserveren gaat alleen via de website van Texelhopper. Betalen kunt u eveneens online. Een losse rit kopen? Deze is verkrijgbaar online en kunt u betalen via iDeal of creditcard. Bij Strandpaviljoen Faro2 aan de Vuurtorenweg 193 kunt u losse kaartjes kopen. Mocht u een dagkaart of een familiekaart willen aanschaffen kijk dan voor de mogelijkheden en prijzen op de website van Texelhopper.

Website Texelhopper