Route en vervoer

Komt u met uw auto naar Texel? Op de TESO veerboten is plek voor ruim 300 voertuigen en 1750 passagiers. De veerboten varen dagelijks ieder uur van Den Helder naar Texel en terug.

Vervoer-Boottijden.jpg

Route vanaf de haven

Vanaf de veerboot rijdt u de Pontweg (N501) op. Bij de tweede rotonde van Den Burg slaat u rechtsaf, richting De Cocksdorp. Via de Akenbuurtweg en de Kogerweg komt u op de Nieuwlanderweg. Aan het einde van de Nieuwlanderweg, bij de rotonde, slaat u rechtsaf de Postweg op richting De Cocksdorp, Deze weg blijft u volgen voor ongeveer 11 km u komt net voor de De Cocksdorp waar de weg naar links buigt. U rijdt dan nu op de vuurtorenweg deze rijdt u door tot aan de dijk en slaat net voor de dijk linksaf richting de vuurtoren (stukje Stengweg). Na enkele honderden meters ligt Duinpark De Robbenjager aan de rechterkant van de weg. Voor Caravans is het handiger om de vuurtorenweg te blijven volgen. Aan het einde van de vuurtoren weg gaat u rechtsaf de stengweg op en draait direct daarna weer naar links de vuurtorenweg op.

Route op Google Maps

texelhopper.jpg

Busvervoer

Er is een vaste lijndienst over het eiland. Deze hoeft u niet te reserveren en gaat op vaste tijden. Vanaf Duinpark De Robbenjager kunt u met de Texelhopper naar de plaats die u aangeeft. Reserveren gaat alleen via de website van Texelhopper. Betalen kunt u eveneens online. Een losse rit kopen? Deze is verkrijgbaar online en kunt u betalen via iDeal of creditcard. Bij Strandpaviljoen Faro2 aan de Vuurtorenweg 193 kunt u losse kaartjes kopen. Mocht u een dagkaart of een familiekaart willen aanschaffen kijk dan voor de mogelijkheden en prijzen op de website van Texelhopper.

Website Texelhopper