Met de boot naar Texel
Het vakantiegevoel begint nu echt

De TESO bootdienst biedt de mogelijkheid om te voet of met alle soorten voertuigen de overtocht naar Texel te maken. Bij extra drukte is er elk half uur een afvaart. De overtocht met de veerboot naar het eiland neemt maar twintig minuten in beslag en wachttijd komt zelden voor. Het is dan ook niet nodig om vooraf een plaats op de veerboot te reserveren.

Dienstregeling veerboot

De veerboot vaart dagelijks heen tussen Texel en Den Helder. De standaard dienstregeling is geldig van maandag tot en met zaterdag, waarbij de eerste afvaart vanaf Texel om 06.00 uur is en de laatste afvaart om 21.00 uur. Vanuit Den Helder is de eerste afvaart om 06.30 uur en de laatste afvaart om 21.30 uur. Vanaf Texel vertrekt de boot elk hele uur en vanuit Den Helder vertrekt de boot om elk halve uur.

Op zon- en feestdagen geldt er een andere dienstregeling en is de eerste afvaart vanaf Texel om 07.00 uur en vanuit Den Helder om 07.30 uur. Dit is in de periode vanaf 1 april tot en met 1 oktober. In de periode van 1 oktober tot 1 april is de afvaart op zon- en feestdagen vanaf Texel om 08.00 uur en vanuit Den Helder om 08.30 uur. Indien er sprake is van grote drukte, kan er een extra veerboot worden ingezet.

Veerdienst.jpg

Minimale wachttijd

Het is mogelijk dat er een wachtrij ontstaat voor het loket. De TESO bootdienst beschikt doorgaans over voldoende capaciteit om iedereen over te brengen. Als er toch sprake is van een te groot aantal, kan er een extra boot ingezet worden. Daarmee worden wachttijden vermeden of tot het minimum beperkt.

Actuele wachttijden kunnen gevolgd worden via Twitter. Via de live webcam op de website van TESO kunt u met eigen ogen zien of het druk is bij de boot.

Website TESO