Parkeren op het park

Op het park parkeert u uw auto op de verharde parkeerplaats bij uw chalet. Het is niet toegestaan uw auto te parkeren in de tuin of in de berm.

Robbenjager_Sfeerbeelden2019.jpg

Parkeren op ons park

Bij het inchecken krijgt u een pasje voor het openen van de slagboom. Met de pas kunt u het park tussen 07:30 uur en 22:30 uur oprijden en verlaten. Tussen 22:30 uur en 7:30 uur is de slagboom gesloten. Mocht u later thuiskomen, kunt u de auto in de berm voorbij het restaurant parkeren.

robbenjager-autohuur.jpg

Laadpalen op ons park

Op ons park vindt u een aantal oplaadpunten voor elektrische auto's. U kunt bij ons ook een 100% elektrische 4-persoons Renault Zoë huren voor één of meerdere dagen.

Vervoer-Parkeren.jpg

Betaald parkeren op Texel

Betaald parkeren is ingevoerd voor alle dorpen en strandslagen op Texel, zoals in het centrum van badplaats De Koog, Den Burg en in de haven van Oudeschild. Indien er geen gebruik wordt gemaakt van het Texelvignet dan geldt dat er per uur een tarief in rekening wordt gebracht van € 2,50 euro op maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 uur en 18.00 uur. Let op: muntgeld is niet mogelijk!

Het kan zijn dat er sprake is van een maximale parkeerduur van 2 uur. In dat geval dient er van een blauwe parkeerschijf gebruik gemaakt te worden. Deze dient voor de voorruit te worden geplaatst en de aankomststijd dient vermeld te worden. Het handige van het Texelvignet is dat er niet steeds geld in de parkeermeter geworpen hoeft te worden, want er is bij aanschaf al voor de parkeerkaart betaald.

Kaart Texelvignet.png

Texelvignet

Er kan met het Texelvignet onbeperkt geparkeerd worden in Haven Oudeschild en in de paarse gebieden van Stappenland De Koog. Voor de rode gebieden in delen van De Koog geldt een maximale parkeertijd van 2 uur. Dat is ook van toepassing op het centrum in Den Burg. Hiervoor dient de blauwe parkeerschijf gebruikt te worden.

Indien er sprake is van een Europese Gehandicaptenkaart, dan is er geen Texelvignet nodig. De parkeerschijf dient wel gebruikt te worden op parkeerplekken met een maximale parkeerduur van 2 uur en op de parkeervakken voor gehandicapten als er sprake is van een maximale duur van 3 uur parkeren. Het Texelvignet is een kalenderjaar geldig met één maand overloop vanaf 1 december.

Texel e-vignet online kopen