Nationaal Park Texel
Nationaal Park “Duinen van Texel” heeft iedere bezoeker veel te bieden

Duinpark & Camping De Robbenjaar is midden in dit prachtige natuurgebied gelegen. U kunt bij ons heerlijk relaxt kamperen in een caravan, camper, tent of in een luxe chalet verblijven en iedere dag in alle vrijheid van de schitterende natuur genieten.

Texel windmolen.jpg

Groot gebied om te ontdekken

Het natuurgebied Nationaal Park “Duinen van Texel” heeft een totaal oppervlak van meer dan 43 vierkante kilometer. De duingebieden aan de westzijde van Texel maken onderdeel uit van het park, de stranden in het noorden van het eiland, de Texelse bossen en zandplaat de Hors. In Ecomare bevindt zich het bezoekerscentrum van het natuurgebied.

Uitstapjes-Fiets en wandelroutes.jpg

Wandelen en fietsen

Het spreekt voor zich dat u lange wandelingen kunt maken door een van de vele wandelroutes te volgen. Deze zijn in verschillende afstanden beschikbaar en te volgen aan de hand van gekleurde paaltjes. Voor families met kinderen is het bijvoorbeeld leuk om het bekende Sommeltjespad te volgen. De Slufter is eveneens een populair gebied in het Nationaal Park “Duinen van Texel” en wordt gevormd door een brede duinvallei met kreken.

Naast dat er vele wandelroutes zijn, kunt u het natuurrijke gebied uiteraard op de fiets verkennen. Dat biedt nog meer mogelijkheden om van de diversiteit in de natuur te genieten en ook hiervoor geldt dat u een keuze kunt maken uit verschillende fietsroutes die door het natuurgebied zijn uitgestippeld.

Fietsverhuur

Dunes_on_Texel.jpg

Afwisselend landschap

Het landschap is zeer afwisselend met duinen, heidevelden, bossen en uiteraard de bijzondere kwelders in de Slufter. Er zijn honderden vogelsoorten te ontdekken. Op Duinpark & Camping De Robbenjager zijn er zelfs speciale vogelspotplaatsen beschikbaar om vogels te spotten. De vogelkijkplek bevindt zich op het terrein van de camping met een geweldig uitzicht op de duinmeertjes. Het is voor vogelaars die naar Texel komen een van de populairste spotplekken in Nationaal Park “Duinen van Texel”.

Wilt u heerlijk genieten in de natuur en kamperen op een camping die zich midden in het Nationaal Park “Duinen van Texel” bevindt? Reserveer dan uw plek bij Duinpark & Camping De Robbenjager.

Beschikbaarheid en prijzen