Noordelijkste puntje van Texel
Op loopafstand van de camping

De vuurtoren op Texel bevindt zich op het noordelijkste puntje van het eiland. Duinpark & Camping De Robbenjager ligt aan de voet van de vuurtoren Eierland. De vuurtoren van is toegankelijk voor bezoekers die de toren tot en met de zesde verdieping kunnen beklimmen. Als beloning wacht er dan een prachtig panoramisch uitzicht over de zee en Texel. De omloop is op een hoogte van 45 meter boven zeeniveau gelegen.

Openingstijden en kosten

De vuurtoren is op bepaalde tijden toegankelijk voor publiek. In het hoogseizoen in de periode maart tot en met oktober is er alle dagen toegang mogelijk tussen 10.00 uur en 17.00 uur. In het laagseizoen in de periode vanaf november tot en met februari is de vuurtoren alleen geopend op woensdag, zaterdag en zondag tussen 10.00 uur en 17.00 uur.

Afhankelijk van de Belgische herfstvakantie kan het zijn dat de vuurtoren in het hoogseizoen een week langer openblijft. Verder geldt als uitzondering in het laagseizoen dat de vuurtoren in de kerstvakantie en voorjaarsvakantie alle dagen is geopend met uitzondering van 25 december en 1 januari.

Vuurtoren_strand.jpg

Beklimmen van de vuurtoren

Er zijn enkele aandachtspunten, waarmee u rekening kunt houden bij het beklimmen van de vuurtoren. Er is bijvoorbeeld geen lift aanwezig en voor het beklimmen van de trappen is er wel een redelijke conditie nodig. Personen in een rolstoel kunnen via het drempelvrije pad wel tot aan de vuurtoren komen.

Het is niet mogelijk om een hond mee te nemen in de vuurtoren, want dat is niet toegestaan. Met betrekking tot de veiligheid kunnen er per keer maximaal 50 personen tegelijk in de vuurtoren zijn. Als het druk is en het maximale aantal personen is overschreden, dan is het nodig om even te wachten tot er weer ruimte is om mensen binnen te laten.