Wijnbar Texel

Wijnbar Texel vindt u, ver weg van alle drukte, verscholen in het natuurlijke landschap van de duinen van Texel. Een perfecte locatie voor een goed gesprek, bij een goed glas wijn. Onze wijnbar is onderdeel van Restaurant RJ en gevestigd op het terrein van Duinpark De Robbenjager.

Restaurant.jpg

Restaurant RJ

U kunt zowel, in het restaurant als op ons lounge terras terecht, voor een verwarmende high wine na een frisse strandwandeling, als borreluurtje voorafgaand aan het diner en of als gezellige avondvulling. Met de grote keuze aan hapjes en kleine gerechtjes die wijnbar Texel u naast de wijn presenteert, ondergaan uw smaakpapillen een ware wellnessbehandeling.

Restaurant RJ

wijnbar-texel-1.jpg

Texelse wijn

Texelse wijnen zijn de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Net zoals we in de gerechten van ons eigen Restaurant RJ een keur aan lokale ingrediënten en producten gebruiken, kunt u ook in onze wijnbar Texel genieten van deze plaatselijke wijnsoorten.Wijn van Texel is afkomstig van wijngaard De Kroon. Het is de enige wijngaard op de Waddeneilanden en tevens de meest noordelijke van ons land. Over zo’n drie hectare verdeeld, staan 8500 druivenstokken die het sap leveren voor wijnen, met een fris fruitige afdronk. En waar kunt u beter genieten van een Texelse wijn, dan onder de Texelse zon, in een Texelse wijnbar?

wijnbar-texel-2.jpg

Wijn proeven

Na een dagje golfen, fietsen of een bezoekje aan vuurtoren Eierland is het heerlijk ontspannen in de relaxstoelen van onze wijnbar. U kunt bij ons niet alleen kennismaken met Texelse wijnen, maar ook met Duitse, Californische of Australische wijnsoorten. Naar gelang het karakter van de wijn, heeft u bij ons de keuze uit een groot assortiment kleine hapjes en gerechtjes die de smaak van de wijn vervolmaken. Wanneer u niet precies weet welke soort spijzen, bij welke wijn horen, kunt u terecht bij een van onze medewerkers. Als wijnbar staan wij u graag met advies bij en laten wij u graag meerdere wijnen proeven.