Wijnbar Texel

Wijnbar Texel vindt u, ver weg van alle drukte, verscholen in het natuurlijke landschap van de duinen van Texel. Een perfecte locatie voor een goed gesprek, bij een goed glas wijn. Onze wijnbar is onderdeel van Restaurant RJ en gevestigd op het terrein van Duinpark De Robbenjager.

Restaurant RJ

U kunt zowel, in het restaurant als op ons lounge terras terecht, voor een verwarmende high wine na een frisse strandwandeling, als borreluurtje voorafgaand aan het diner en of als gezellige avondvulling. Met de grote keuze aan hapjes en kleine gerechtjes die wijnbar Texel u naast de wijn presenteert, ondergaan uw smaakpapillen een ware wellnessbehandeling.

Restaurant RJ

Onze wijnen

Europese wijnen behoren tot de topwijnen van de wereld. Vanzelfsprekend zijn ze dan ook ruim vertegenwoordigd in onze wijnbar. Graag schenken we u een mooie ronde Spaanse wijn in die uw bloed sneller doet stromen of een lichte fruitige rosé voor bij de maaltijd. Bij een visje of zeebanket uit de Waddenzee adviseren we u een mooie zachte Duitse of Franse witte wijn en wat te denken van een Portugese portwijn als digestief of bij het dessert? Al nagenietend in de avondzon op ons buitenterras, over weer zo’n fijne vakantiedag op Texel, serveren we u graag een RJ verassingaperitief, als smaakondersteuning voor een van onze meest bijzondere Europese wijnen.

Wijn proeven

Na een dagje golfen, fietsen of een bezoekje aan vuurtoren Eierland is het heerlijk ontspannen in de relaxstoelen van onze wijnbar. U kunt bij ons niet alleen kennismaken met Texelse wijnen, maar ook met Duitse, Californische of Australische wijnsoorten. Naar gelang het karakter van de wijn, heeft u bij ons de keuze uit een groot assortiment kleine hapjes en gerechtjes die de smaak van de wijn vervolmaken. Wanneer u niet precies weet welke soort spijzen, bij welke wijn horen, kunt u terecht bij een van onze medewerkers. Als wijnbar staan wij u graag met advies bij en laten wij u graag meerdere wijnen proeven.